Pingviinejä tapaamassa

0
Pingviineilläkin on oma valtatiensä. Kuva: Karttusten arkisto

Rauno Laine

Antarktiksella pingviinitkin kävelevät omaa ”valtatietänsä”. Tähänkin saivat tutustua Hannu Karttunen ja Katriina Kaitila-Karttunen vuodenvaihteessa tekemällään matkalla Etelämantereelle. He kertoivat kokemuksistaan Vakka-opistossa.

– Meitä oli tällä risteilyllä mukana kymmenen suomalaista. Muut matkalaiset olivat pääasiassa saksalaisia ja muutenkin matka ja kaikki järjestelyt sujuivat saksalaisella täsmällisyydellä, Hannu kertoo.

Päätteeksi matkalaiset saivat jopa yksityiskohtaisen yhteenvedon siitä, kuinka paljon eri elintarvikkeita oli matkan aikana käytetty. Laivan henkilökunta oli asiansa osaava ja turvallisuuteen panostettiin. Tämä näkyi etenkin maihin kumiveneillä mentäessä.

– Rantaan ei isolla laivalla pääse, vaan porukka siirrettiin sinne kumiveneillä. Hienoa, että rantaan kuitenkin joissakin paikoissa päästiin, niin voi sanoa olleensa konkreettisesti etelämantereella, Hannu kertoo.

Lue lisää 14.3.2019 lehdestä