Uudenkaupungin puutaloalueella tehdään ylimääräisiä palotarkastuksia maaliskuussa

0
Puutalo paloi Yliselläkadulla helmikuussa. Kuva: Maija Ala-Jääski

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tekee ylimääräisiä palotarkastuksia tiistaina 26.3. klo 9-14 Uudenkaupungin puutaloalueilla. Pelastuslaitos on yhteydessä alueen kiinteistöjen isännöitsijöihin palotarkastuksien tarkemmista lisätiedoista.

Tarkastukset tehdään alueella toistuneiden, mediassakin esiintyneiden tulipalojen johdosta. Alueen asukkaita pyydetään olemaan yhteydessä pelastuslaitokseen kodin paloturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja huolissa.

Tarkastusten perusteella pelastuslaitos päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä muiden kaupunkien osalta, joissa on vanhoja puutaloalueita.

Uudenkaupungin asukkaille järjestetään Uudenkaupungin paloasemalla yleisölle avoin infotilaisuus palotarkastuksia edeltävänä päivänä 25.3. klo 14-17. Tilaisuudessa jaetaan tietoa onnettomuuksien ehkäisemisestä, alueen tulipaloista sekä 26.3. tehtävistä palotarkastuksista. Infotilaisuudessa käsitellään myös sitä, miten tulipalon sattuessa toimitaan erilaisissa rakennuksissa. Tilaisuuden yksityiskohdista tiedotetaan lisää myöhemmin.