Valmet Automotive suunnitteli poljettavan ja sähkömoottoriavusteisen kevytajoneuvon

0

Valmet Automotive ja tamperelainen Rideascout ovat kehittäneet yhdessä uudenlaisen kevytajoneuvon. Scouter LMV on kaksipaikkainen, nelipyöräinen ja poljettava kevytajoneuvo, joka on sähkömoottoriavusteinen.

Valmet Automotive on ollut Rideascoutin tuotekehityskumppani keskiviikkona julkistetun ajoneuvomallin teknisessä suunnittelussa.
Rideascout-yhtiön viestintä- ja markkinointijohtaja Elina Viitanen kertoi STT:lle, että Scouterin myyntihinnaksi tulee noin 7 500 euroa. Viitasen mukaan ruokaa ja muuta tavaraa kuljettavat yritykset ovat olleet kiinnostuneita ajoneuvosta.

Rideascout tähtää Scouterin sarjavalmistuksen aloittamiseen vuoden 2020 alussa.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi se vastaa kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

Yritykset aloittivat yhteistyön Scouter-malliin liittyen vuonna 2017.

Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme  varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila yrityksen tiedotteessa.

Scouter on erinomainen esimerkki innovatiivisesta, uudenlaisesta ratkaisusta liikkumisen tarpeisiin, kehaisee Valmet Automotive tiedotteessaan.

Scouter–kevytajoneuvo julkistettiin keskiviikkona Helsingissä. Valmet Automotive kertoo, että se jatkaa edelleen tuotekehityskumppanuutta Rideascoutin kanssa Scouter-malliin liittyen.