”Vanhemmat, valvokaa lastenne netinkäyttöä”

0
Lounais-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi eli ylikonstaapeli Riku Sukari vieraili Kalannin yläkoulussa Kalannin SPR:n osaston kutsumana. Kuva: Katja Kaartinen

Vanhempien tulisi olla nykyistä kiinnostuneempia jälkikasvunsa nettikäyttäytymisestä. Kiinnostuksen pitäisi herätä jo ennen kuin mahdollisia ongelmia netissä syntyy. Tätä mieltä on Lounais-Suomen poliisilaitoksen nettipoliisi ylikonstaapeli Riku Sukari.

– Vanhemmilla on lupa lukea alaikäisen lapsensa viestejä. Jokaisella on toki netissäkin kirjesalaisuus ja yksityisyyden suoja, mutta perheen sisällä se on vähän toinen juttu. Huoltajan kasvatusvastuu on suurempi kuin nuoren yksityisyydensuoja, Sukari lisää.

Sukari oli torstaina puhumassa Kalannin koulun 5.–6.-luokkalaisille ja 7.–9.-luokkalaisille nettimaailman kiemuroista. Hänet kutsui paikalle Kalannin SPR:n osasto.

Lue lisää 9.3.2019 lehdestä