Anne Laine ja Mikko Riuttula ovat olleet jo pari kuukautta pienen poikavauvan vanhempia. Kuva: Katja Kaartinen

Tämän vuoden ensimmäinen Uuteenkaupunkiin syntynyt vauva köllöttelee tyytyväisenä äitinsä sylissä. Siniset silmät seuraavat tarkkaavaisena ympäristöään. Pulloruokailu jää vähän kesken, koska poikaa nukuttaa jo.

Mikael Viljami Riuttula syntyi tammikuun toinen päivä. Pituutta pojalla oli syntyessään 51 senttiä ja painoa 3 520 grammaa. Äidin eli Anne Laineen raskausaika sujui hyvin. Isä Mikko Riuttula piti heti pojan syntymän jälkeen pari viikkoa isyyslomaa. Poika näyttää isänsä mielestä enemmän äidiltään ja äidin mielestä poika näyttää omalta itseltään, ei niinkään vanhemmiltaan.

– Mikael on aika rauhallinen ja kiltti poika. Hän on tosi kärsivällinen ja varoittelee äänimerkeillä pitkään, ennen kuin hermot menevät esimerkiksi nälän takia, Laine kuvailee.