Haileirissä joudutaan vielä jännittämään

0

Korihait ei pystynyt kotikentällään kellistämään Korisliigan yhtä jättiläistä, Joensuun Katajaa. Alku oli lupaava, mutta laajan materiaalin turvin vierasjoukkue pakeni 90-98 voittoon.
Runkosarjan viimeisen kotipelin häviäminen tiesi samalla jännityksen tiivistymistä karsintojen suhteen. Kataja viettää yön rannikkoseudulla ja suuntaa huomenna petokalan kilpakumppanin Ura Basketin vieraaksi. Jos Kaarinan ylpeys kykenee yllätykseen, niin Korihait on selkä seinää vasten kauden viimeisessä pelissä KTP:n vieraana.
Ukilaisten viides perättäinen tappio ei pelillisesti ollut heikommasta päästä. Heittotarkkuuksissa olleet ongelmat vaivasivat jälleen ja esitys oli pelaajien suhteen epätasainen. Ilahduttavaa oli penkiltä aloittaneiden herrojen pirteä esitys toisella puolikkaalla. Yritteliäs Miikka Marttinen valittiinkin joukkueensa parhaaksi.
Marius Van Andringa pisti palloa ilmoille aina kun pallon sai. Tuloksena oli runsas määrä ohiheittoja, mutta myös muhkea 29 pisteen saalis. Chris Jenkins säkitti 18 pinnaa ja Stephon Jelksin plakkariin tuli 12 paunaa.
Erikoista oli ylivoima levypalloissa. Korihait voitti levyrit peräti 44-29, mikä on harvinaista hävinneelle joukkueelle.
Runkosarjan päätösmatsi on maanantaina Kotkassa.