Suuri Vaalirieha ja Suu säkkiä myöten -talouskeskustelu keräsivät lauantaina runsaan yleisön Kalannin Männäisten torille.
Katso videot ja kuuntele asiantuntijoiden ja eduskuntavaaliehdokkaiden näkemykset talouspolitiikkaan, työllisyyden nostamiseen, Kasitien kunnostukseen ja esimerkiksi Tunnin junaan ja susiin. Tunnin junan ja insinöörikoulutuksen tarpeellisuudesta kuultiin myös selkeitä näkemyseroja ehdokkaiden välillä.
Suu säkkiä myöten –vaalikeskustelu keskittyi talouspolitiikkaan ja Vakka-Suomen elinvoimaan. Eduskuntavaaliehdokkaiden lisäksi keskustelussa olivat mukana Varsinais-Suomen liiton maakuntajohtaja Kari Häkämies, Helsingin yliopiston julkistalouden professori Roope Uusitalo, Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sekä Uudenkaupungin elinvoimajohtaja Jarkko Heinonen.
Keskustelun juonsi ja puheenjohtajana toimi päätoimittaja Eija Eskola-Buri.
Lavakeskustelun lisäksi paikan päällä Suuressa Vaaliriehassa pääsi jututtamaan eduskuntavaaliehdokkaita hyvin laajalla rintamalla.
Mukana olleet ehdokkaat: Vihreistä Saara Ilvessalo, Saija Porramo ja Jan Vuorenlaakso, Kokoomuksesta Virve Aho, Tanja Parkko ja Ville Valkonen, Perussuomalaisista Vilhelm Junnila, Keskustasta Pekka Myllymäki, Esko Kiviranta ja Tytti Hyytiä, Liike Nytistä Eija Riihilahti, Jaana Kaurala, Kyösti Tuominen, Lasse Nikkanen, Mai-Helen Jansson ja Hilkka Laikko, RKP:stä Åsa Gustafsson, SDP:stä Jaana Vasama, Itsenäisyyspuolueesta Henri Aitakari ja Janne Kuusisto, Vasemmistoliitosta Sami Laaksonen ja Kristillisdemokraateista Anne-Mari Kiekara.
Videolla ehdokkaat esittelevät vielä itsensä ja vastaavat yhteen, sattumalta valikoituvaan kysymykseen. Jokainen saa käyttää myös yhden kommenttipuheenvuoron keskustelun aikana.
Suuren vaaliriehan järjestivät Uudenkaupungin Sanomat ja Laitilan Sanomat.
Tämän jutun videot ovat tallenteita suorasta lähetyksestä. Striimi Uudenkaupungin Sanomien verkkosivuilla alkoi lauantaina kello 12.