Mökkikunnan asiat kiinnostavat

0

Hei sinä uusikaupunkilainen vapaa-ajan asukas – olet meille tärkeä!

Tämä Uudenkaupungin Sanomien numero jaetaan vapaa-ajan asukkaiden kotiosoitteisiin. Noin 3000 vapaa-ajan asukasta saa kevään koittaessa joka vuosi postia myös kaupungilta.

Huhtikuu on alkanut aurinkoisesti, lumi on lähes sulanut ja meri on pian vapaa jäästä. Muuttolinnut ovat palanneet ja ensimmäisiä leskenlehtiä voi alkaa bongailla ojien varsilta. Siis tervetuloa kaupunkiin, mökkiläiset.

Vapaa-ajan asukkaat ovat kaupungille ja yrityksille tärkeitä, mutta niin on myös Uusikaupunki mökkiläisille. Näin voi päätellä siitä, että Uudenkaupungin Oikeenlaista kemiaa -asukaskyselyn 1600 vastaajasta peräti kahdeksan prosenttia oli vapaa-ajan asukkaita. Kyselyn tulokset valmistuvat toukokuun aikana.

Harvassa muussa mökkikunnassa vapaa-ajan asukas voi olla todistamassa niin vireää kasvua kuin Uudessakaupungissa viime vuosina. Täällä sijaitsee Suomen suurin tehdas, mutta työnteon lisäksi tätä kaupunkia leimaa myös vapaa-aika – kaupunki on yksi Suomen suurimmista mökkikunnista.

Mökki voi olla puuhastelun tai levon tyyssija, tai vaikka molempia. Mökin sijaintikunnan asiat kiinnostavat viihtyipä kakkoskodissa sitten viikonlopun ajan tai pidempiä aikoja.

Mökillä tehdään myös ex-tempore juttuja, joita kotona ei jaksa tai ehdi. Mökkiläiset hakevat luonnonrauhaa, mutta sen lisäksi he arvostavat kaupan ja ravintola-alan palveluja, kulttuuria ja liikuntamahdollisuuksia. Uudessakaupungissa niiden vuoksi ei tarvitse lähteä mihinkään, vaan kaikki löytyvät läheltä.

Kuntoiluhenkisiä mökkiläisiä ilahduttavat varmasti tänä keväänä esimerkiksi Sorvakon pururadan varteen talven aikana valmistuneet uudet juoksuportaat.

Täällä sijaitsee Suomen suurin tehdas, mutta työnteon lisäksi kaupunkia leimaa myös vapaa-aika.