Viikaisten auditoriossa pohdittiin tiistaina nuorten vaikutusmahdollisuuksia. Nuorten kysymyksiin vastailivat Sonja Stenman kaupunkisuunnittelusta, Kimmo Laasonen seurakunnasta, Jasmiina Hallamaa partiolippukunta Merihaista, hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Seppo Laine sekä hyvinvointipäällikkö Asta Engström. Kuva: Maija Ala-Jääski

Uudessakaupungissa on menossa laajamittainen hanke, jolla arvioidaan avoimen nuorisotyön vaikuttavuutta. Hanke alkoi nuorisotalo Vantin kävijätutkimuksella. Tällä viikolla pureuduttiin palveluihin ja nuorten vaikutusmahdollisuuksiin. Nuorten, viranhaltijoiden ja päättäjien yhteisessä keskustelutilaisuudessa käytiin läpi muun muassa tiedonkulkua, nuorisotilojen aukioloaikoja sekä harrastusmahdollisuuksia. Päivän päätteeksi olikin löydetty muutama konkreettinen idea, joita päätettiin lähteä viemään eteenpäin.

Nuorten mielestä nuoria koskeva ja kiinnostava tieto on hajallaan ja vaikeasti löydettävissä. Ratkaisuksi ongelmaan he esittivät oman ukinuoret-nettisivun perustamista. Nettisivuille olisi koottu niin nuorisopalveluiden toimintaan liittyvät asiat, linkit paikallisten urheiluseurojen sivuille, tapahtumakutsut, tietoja terveydenhuollosta, kesätyöpaikoista ja muusta vastaavasta.

Lue lisää 11.4.2019 lehdestä