Rajavartiolaitoksen Super Puma laskeutumassa hätähinauksessa olevan Fennican kannelle. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

Selkämerellä oli tiistaina harvinaisen paljon ulkomaalaisia aluksia niin merellä kuin ilmassakin, kun Uudenkaupungin ja Kustavin välinen merialue muuttui arktiseksi alueeksi. Arktisen rannikkovartiostofoorumin kahdeksan jäsenmaan eli Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Venäjän, Kanadan ja Yhdysvaltojen yhdessä suunnittelemassa ja järjestämässä Polaris 2019 -yhteistoimintaharjoituksessa oli mukana kaikkiaan seitsemän isompaa laivaa, neljä helikopteria ja kaksi lentokonetta.

– Oleellisen osan harjoituksesta muodostivat Suomen Punaisen Ristin kautta mukaan tulleet vapaaehtoiset maalihenkilöt, joita oli kaikkiaan 232. Heistä valtaosa oli arktisella alueella merihätään joutuneella matkustaja-aluksella eli tässä tapauksessa monitoimimurtaja Fennicalla, mutta neljäkymmentä ihmistä odotti pelastajia pelastuslautoilla, rajavartiolaitoksen viestintäyksikön päällikkö, komentajakapteeni Pentti Alapelto kertoi.

Lue lisää 4.4.2019 lehdestä