Uudenkaupungin vahva soundi

0

Uusikaupunki tunnetaan merestä ja mersuista, mutta myös musiikista.

Musiikkikaupungin maine sai sunnuntai-iltana roimasti nostetta, kun uusikaupunkilainen laulaja Jussi Rainio voitti MTV3:n suositun Tähdet tähdet -musiikkiohjelman. Mies jätti kilpailijat taakseen näyttämällä tv:n katsojille monipuolisen osaamisensa.

Rainio saa keikoillaan jatkossa esittää takuuvarmasti upeaa tulkintaansa italialaisen tenorin Andrea Bocellin Con te partiró -laulusta.

Ilahduttavaa on ollut se riemu, jolla uusikaupunkilaiset ovat jakaneet oman kaupungin laulajan menestyksen. Uudenkaupungin Sanomien Facebook-sivuille linkitetyn uutisen yhteydessä Rainio sai nopeasti roppakaupalla onnitteluja: Paras voitti, onneks olkko, olit upea, tähtien tähti, jeee – hyvin vedit ja monet muut kommentit kertovat, että laulaja on tähti myös omalla maallaan.

Rainio on valtakunnallisesti tunnettu ja hän on tehnyt Uuttakaupunkia tunnetuksi monella saralla. Televisio-ohjelman lisäksi hänen luotsaamansa ja kaupunkia markkinoiva Oikeenlaista kemiaa -musiikkivideo on kerännyt huikean määrän katsojia.

Musiikkikaupungin maine on vakaalla pohjalla: sitä ylläpitävät vahvasti myös muun muassa Vakka-Suomen musiikkiopisto, Crusell-festivaali ja Karjurock.

Uudenkaupungin teatterin musikaalit vetävät vertoja isompienkin teatterien tuotannoille ja ne keräävät tänne väkeä maakunnasta ja kauempaakin. Esimerkiksi tulevana lauantaina viimeisen kerran esitettävä Katri Helena -musikaali on ollut koko ajan lähes loppuunmyyty.

Katsojat ovat olleet ihmeissään siitä, miten näin pienessä kaupungissa voi olla niin paljon musiikin osaajia.

Paikalliset muusikot ovat järjestäneet suosittuja Joulun ja kesän Soundi -tapahtumia. Nyt voi jo puhua Uudenkaupungin soundista. Maine on tullut kaupungille pyytämättä, mutta sitä kannattaa vaalia, arvostaa ja jalostaa jatkossakin.

Musiikkikaupungin maine sai nostetta, kun Jussi Rainio voitti suositun Tähdet tähdet -ohjelman.