Uudessakaupungissa tapahtuu vappuna

0
Vappupäivänä on Uudessakaupungissa monenlaista ohjelmaa.

Uudessakaupungissa vappupäivän ohjelman aloittaa aamutanssit Uudenkaupungin VPK:n paviljongilla, osoitteessa Satamatie 7. Tanssit alkavat kello kymmenen ja kestävät tunnin verran. Nämä ovat samalla paviljongin viimeiset vapputanssit, sillä rakennus on tarkoitus purkaa sataman laajennuksen tieltä pois. VPK tarjoaa tanssijoille aamukahvit.

Työväen yhteistä vappua juhlitaan perinteiseen tapaan torilla. Päivän juhlallisuudet aloitetaan kello 11 käynnillä vakaumuksensa puolesta kuolleiden muistomerkillä sekä sankarihaudalla.

Torilla ohjelma alkaa kello 12. Puhujiksi ovat lupautuneet SDP:n kansanedustaja Timo Harakka ja vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiaho.

Koko perheen leppoisa vappupicnic starttaa Myllymäellä noin kello 12 alkaen. Tapahtuma toimii teemalla tuo tullessasi ja vie mennessäsi, eli jokainen tuo omat eväät ja huovat ja vie myös omat roskansa mennessään.

UPS:n juonioripurjehtijat järjestävät puolestaan Pakkahuoneen edustalla perinteisen vappupurjehduksen klo 13-15. Lapsille veneajelutusta.

Kaupungin vappuperinteisiin liittyy myös Laulu-Veikkojen keväinen musiikkihetki. Kuoroa kuullaan Kalannin kirjaston torilla kello 11 ja ravintola Vallilan portailla kello 12.

Pyhämaan seurakuntakodilla pidetään yhteiskristillinen vappujuhla kello 16 alkaen. Luvassa on sima- ja munkkitarjoilua, musiikkia ja runonlausuntaa.