Valmet Automotive rekrytoi tänä vuonna 1000 henkilöä

1
Mercedes-Benzin uutta A-sarjaa tehdään nyt Uudessakaupungissa. Kuva: Daimler AG - Global Communications
Valmet Automotiven rekrytointitarve on Suomessa tänä vuonna noin 1000 henkilöä. Määrä muodostuu Salon akkutehtaan ja Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstötarpeista. Pääosa henkilöistä rekrytoidaan tuotantotehtäviin, mutta toimihenkilötarve kasvaa merkittävästi aiemmista vuosista.
 
Valmet Automotive tekee tänä vuonna rekrytointeja sekä autojen että akkujen tuotantoon. Rekrytoinneissa tullaan hyödyntämään useita kanavia, mutta kampanjointi toteutetaan alueellisesti ja toimenpiteitä keskitetään tehtaan toimipaikkojen työssäkäyntialueille. 
 
Valmet Automotive käynnistää akkujen kokoonpanon Salossa tämän vuoden aikana. Akkutehtaan toimihenkilörekrytointi on jo käynnistetty, ja tuotantohenkilöiden rekrytointi käynnistyy toukokuussa. Kevään aikana IoT Campuksella järjestetään useita rekrytointitilaisuuksia, joissa työnhakijoille esitellään akkutehtaan toimintaa ja sen työpaikkoja.
 
Salon akkutehdasprojekti etenee nopeasti. Neuvotteluissa Salon IoT Campuksen kanssa Valmet Automotive on päässyt ratkaisuun, jonka myötä aiemmin Nokian matkapuhelinten valmistukseen käytetyissä tiloissa on jo aloitettu muutostyöt akkupakettien suursarjatuotannon tarpeita varten.
 
– Valmet Automotive kasvaa tänä vuonna merkittävästi Salon akkutehtaan myötä. Samalla myös Uudenkaupungin autonvalmistukseen tarvitaan jatkuvasti lisää henkilöstöä. Autoala kiinnostaa työnhakijoita Suomessa, ja hakijamäärät akkutehtaan toimihenkilötehtäviin ovat ylittäneet odotuksemme, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

1 KOMMENTTI

  1. Hieno uutinen! Vielä kun saisi asuntoja Uuteenkaupunkiin ja lähikuntiin, niin uudet työntekijät voisivat muuttakin alueelle. Turusta käsin toki voi koittaa myös työskennellä, jossa on enemmän hyväkuntoisia asuntoja tarjolla. Asuntojen rakentamisesta on puhuttu jo vuosia, mutta aika vähän pysyviä asuntoja eli muita kuin moduuliasuntoja on saatu rakennettua. Jos asuntoja ei rakenneta Uuteenkaupunkiin ja lähikuntiin nopeasti lisää, uudet työntekijät eivät tule asumaan Uuteenkaupunkiin ja lähikuntiin, vaan sinne, mistä saavat asunnon. Huonokuntoiset vanhat asunnot vanhoista taloista eivät ole sitä, mitä työntekijät nykyään haluavat. Tarvitaan uusia asuntoja: niin kerrostaloihin, rivitaloihin kuin omakotitalojakin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here