Autotehtaan työntekijöiden järjestäytymisaste on korkea

0
Teollisuusliiton Hannu Siltalan (oik.) ja Sari Helmisen (2. oik.) isäntinä autotehtaalla olivat pääluottamusmies Mia Kelsey sekä työsuojeluvaltuutettu Janne Maikola (vas.). Kuva: Katja Kaartinen

Uudenkaupungin Auto- ja Metallityöväen ammattiosasto Metalli 268:iin kuuluu Vakka-Suomen alueelta nyt jo 4000 jäsentä. Mukana Teollisuuden alan ammattiosastossa on autotehtaan lisäksi myös Vahteruksen, Segerin, Rautavalimon ja Työveneen työntekijöitä. Suurin osa on kuitenkin autotehtaan työntekijöitä.

– Saimme kampanjoinnilla nostettua autotehtaan työntekijöiden järjestäytymisastetta 75:een prosenttiin, mutta jäsenmäärää on ehkä hankala hahmottaa, koska väki vaihtuu niin tiheästi, Valmet Automotiven Teollisuusliiton alaisten työntekijöiden pääluottamusmies Miia Kelsey kertoo.

Kelseyn mukaan ulkomaalaisia on helpompi saada liittymään ammattiliittoon kuin suomalaisia. Myös nuoret polvet liittyvät aiempia harvemmin ammattiliittoihin.

Lue lisää 4.5.2019 lehdestä