Hyvä uutinen kaupungin matkailukesälle

0

Uudenkaupungin matkailulla on mennyt viime vuosina hyvin. Autotehtaan ansiosta kaupunki on saanut runsaasti positiivista julkisuutta, mikä on lisännyt kaupungin kiinnostavuutta myös matkailukohteena.

Matkailun tuomat tulovirrat ovat merkittäviä erityisesti kesäaikaan. Niin kaupungin kuin yrittäjienkin kannalta on erittäin positiivinen uutinen, että Kaupunginlahden ranta on käyttökunnossa juhannuksena.

Välillä näytti jo uhkaavasti siltä, että valmistuminen siirtyy elokuuhun. Se olisi ollut kaupunkikuvan ja matkailun näkökulmasta valitettavaa.

Juhannuksesta alkaa varsinainen matkailu- ja mökkisesonki, joten käyttökuntoon tulon ajoitus osuu nyt nappiin. Kesän iltatoritapahtumat voidaan järjestää Pakkahuoneen ympäristössä entiseen tapaan.

Kotimaasta on tullut ilmastonmuutoksen takia entistä houkuttelevampi lomakohde. Monet haluavat välttää ilmastoa kuormittavaa lentämistä, ja matkoja tehdään mieluummin lähelle.

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n tuoreen tutkimuksen mukaan Euroopan kaupunkikohteiden sijasta lomalaiset etsivät sopivia kohteita viikonlopun viettoon.

Nähtävyyksien lisäksi matkailijat hakevat elämyksiä ja rentoa mielentilaa.
Kyselyssä vastaajien top 5-listalle pääsivät kaupunkien lisäksi luontokohteet, päiväretket lähiseudulle sekä retkeily ja patikointi.

Uudenkaupungin vahvuus matkailubisneksessä on monipuolisuus: täältä löytyy kaupunkielämää, ravintoloita ja tapahtumia, mutta myös luonnonrauhaa ja merimaisemia.
Suoman ry:n 100syytä.fi-sivustolle on päässyt Vakka-Suomesta mukaan Uudessakaupungissa kesän lopussa järjestettävä Vanhat talot -tapahtuma, Isokarin ainutlaatuinen majakkasaari ja Kustavin Katanpään linnakesaari.

Matkailutulot ovat tärkeitä yrittäjille.