Kahdeksan henkilöä haki Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoherraksi

0

Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoherran viran hakuaika päättyi perjantaina. Virkaan tuli kaikkiaan kahdeksan hakemusta. Hakijat ovat Jukka Kekki, Uudenkaupungin seurakunnan vs. kirkkoherra, Petri Laitinen, Laitilan seurakunnan kirkkoherra, Juhana Markkula, Nousiaisten seurakunnan kirkkoherra, Samuel Mäkinen, Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen, Matti Nikkanen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori, Seppo Sattilainen, Porin Teljän seurakunnan seurakuntapastori ja Valtteri Virta, Rauman seurakunnan kappalainen. Hakijoista yksi ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoherra Esa Mierlahti irtisanoutui virastaan tammikuun lopulla. Uudenkaupungin kirkkovaltuusto päätti maaliskuun kokouksessaan, että uusi kirkkoherran valitaan välillistä vaalitapaa käyttäen, eli kirkkovaltuusto tekee valinnan. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Yleisemmin käytetty tapa on se, että seurakuntalaiset saavat äänestää uudesta kirkkoherrasta.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut pappi.