– Tämä on Pippuri. Se on 6-vuotias suomenpienhevonen. Mulla on kotona vielä shetlanninponi Suola ja trakhenertamma Sissi, mutta Pippuri on näistä kolmesta paras, kertoi Emilia Suominen.

Emilia oli juuri lopettanut puolen tunnin mittaisen kepparivalmennuksen. Tänään valmennuksessa harjoiteltiin esteitä. Seuraavilla valmennustunneilla pureudutaan kouluratsastuksen saloihin ja tutustutaan maastoesteisiin.

– Tämä on yksi näiden kepparituntien perusidea eli opetellaan niitä samoja asioita kuin ratsastustunnilla, mutta hevosen sijaan ratsuna on keppihevonen, selvitti Wasaborgin tallin vetäjä, ratsastuksenohjaaja Laura Rinne.

Emilia Suominen, Ronja Hukka ja Nelli Nieminen harjoittelivat keskiviikon kepparivalmennuksessa muunmuassa sarjojen ylittämistä. Kuva: Maija Ala-Jääski

Lue lisää 1.6.2019 lehdestä