Asko Tanhuanpää

Uudenkaupungin hyvinvointijohtaja Asta Engström tiivisti sanoiksi sen, mitä vuonna 1965 valmistunut Nuorisoseurantalo merkitsee pyhämaalaisille. Uuden ilmeen talkootöillä saaneen talon uudelleenkäyttöjuhlassa lauantaina puhunut Engström kuvaili Nuorisoseurantaloa kylän kodiksi ja kulttuurilliseksi hyvinvointikeskukseksi, ihmisten ja yhteiskunnan väliseksi hyvän arjen liimaksi sekä pyhämaalaiset yhteen kokoavaksi majakaksi.

– Pyhämaasta löytyy edelleen kansalaisaktiivisuutta, joka liittyy oleellisesti myös kylien hyvinvointiin. Yhteiskunta ei välttämättä pysty yksin vastaamaan muutosten haasteisiin, vaan siihen tarvitaan myös ihmisten aktiivisuudesta liikkeelle lähtevää kolmatta sektoria. Yhdessä voimme saada enemmän aikaan, Engström viestitti.

Lue lisää 21.5.2019 lehdestä