Oikeus liikkua esteettömästi kuuluu kaikille

0
Ikäpuku antaa nuoremmallekin ihmiselle ymmärrystä siitä millaista on kun näkökyky ja kuulo heikkenevät, eivätkä kädet tai jalat nouse entiseen malliin. Kuva: Maija Ala-Jääski

Uudenkaupungin torilla otettiin varaslähtö maanantaina alkavalle ”Helppo liikkua” -viikolle. Invalidiliiton vuosittain järjestämän viikon teemana on tällä kertaa ”Yhdenvertaista palvelua kaikille”.

Päivittäinen asiointi saattaa olla osalle ihmisistä hankalaa tai jopa mahdotonta, jos ympäristöä ja palveluita ei ole suunniteltu käyttäjäystävällisiksi kaikkia ajatellen.

Esteettömistä ja saavutettavista palveluista hyötyvät kaikki, mutta erityisen tärkeitä ne ovat mm. ikääntyville ihmisille, lastenrattaiden kanssa liikkuville vanhemmille, fyysisesti vammaisille ja muille apuvälineiden käyttäjille.

Teemaviikon aikana yrityksiä ja yrittäjiä halutaan muistuttaa aiheesta, jotta kaikki asiakkaat saisivat yhdenvertaista palvelua.

Uudessakaupungissa toritapahtuman järjestäminen lähti liikkeelle vammaisneuvoston aloitteesta. Tapahtumalla haluttiin kertoa esteettömyydestä ja yhdenvertaisuudesta, mutta hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla.

Lue lisää 11.5.2019 lehdestä