Remonttityöt leimaavat Kaupunginlahden kesää

0

Kaupunginlahden remontin oli määrä valmistua toukokuun lopussa, mutta näillä näkymin näin tapahtuu vasta elokuussa. Kaupungille, asukkaille sekä rannan yrittäjille, matkailijoille ja veneilijöille keskeneräisyys on tietysti harmillista.

Kaupunginlahdesta on uudistusten jälkeen muovautunut Uudenkaupungin kesäelämän helmi, ja siksi töiden ajoittuminen parhaimpaan matkailusesonkiin on valitettavaa.

Kärsivällisyyttä ja positiivisuutta tarvitaan, ja sitä löytyy onneksi ainakin Pakkahuoneen vierassatamaa isännöivältä yrittäjältä ja ravintoloitsijalta Tapio Pääköltä. Hän uskoo lopputuloksen olevan kaiken vaivan arvoinen (US 27.4.).

Pääkön optimismille on perusteita, sillä ainakin tähän asti Kaupunginlahden uudistus on saanut kaupunkilaisilta pelkästään kiittävää palautetta.

Kaikki on tietysti suhteellista. Uudenkaupungin keskustan remonttihommat ovat pientä esimerkiksi Turun kauppatorin massiivisen parkkihalli -urakan rinnalla. Täällä rannan korjaustyöt mutkistavat jonkun verran arkea, mutta toisaalta rakentaminen viestii myös kaupungin uudistumisesta ja eteenpäin menosta.

Rantamuurin ja valaistuksen uudistaminen päivittävät Kaupunginlahden 2020-luvulle ja samalla pitkälle tulevaisuuteen. Penkit ja kukkaistutukset luovat viihtyisyyttä ja lisäävät kaupungin vetovoimaa.

Kesätapahtumat Pakkahuoneella järjestetään suunnitelmien mukaan, eikä kenenkään tarvitse tinkiä perinteisistä munkkikahveistaan. Merefesti on uudistunut Jarno Nikulan luotsaamana jo aiempina vuosina, ja nyt markkina- ja tapahtuma-alue siirtyy rannasta torille ja Rauhanpuiston ympäristöön.

Koko Kaupunginlahden kunnostus maksaa noin 4,5 miljoonaa euroa, ja siitä 2,5 miljoonaa tulee professori Mauno Vannaksen säätiöltä. Tämän kesän jälkeen iso remontti on viittä vaille valmis. Ensi vuodelle jää vielä Crusellin ja uusien kerrostalojen alue sekä Kaupunginlahden ruoppaus.

Yrittäjä Tapio Pääkön optimismille on perusteita.