Innolla Venlojen viestiin

0
Inkeri Pietilä on yksi huomenna suunnistettavan Venlojen viestin osallistujista.

Kalannin Vahteruksen vaiheilta maailmalle lennähtäneet Pietilän siskokset osallistuvat ensimmäistä kertaa yhdessä Venlojen viestiin huomenna Kangasalla. Tuulikki Karru on kokenut aloittaja ja isosisko Inkeri Pietilä ensikertalaisena ehkä hiukan hermoileva ankkuri Vakka-Rastin joukkueissa.
Siskokset osallistuvat VaRa:n Venla-tiimin innostamina Suomen suurimpaan urheilutapahtumaan ja maailman suurimpaan suunnistusviestiin. Seuran joukkueet on rakennettu niin, että kokeneimmat aloittavat ja vähemmän kilpailleet jatkavat.
Inkeri Pietilä ei ole varsinainen kilpasuunnistaja ja kuntorastien etsimisenkin hän aloitti nelisen vuotta sitten, ensin kaverin kanssa metsässä kulkien. Siitä suunnistaminen vauhdittui omiin reitinvalintoihin.
Nykyään Maskun Lemussa asuva Tuulikki Karru on aloittanut Jukolan kiertämiset vuonna 2008 Tampereen Teiskossa. Perinteeseen on toki tullut välivuosia. Kokemusta ja kuntoa on niin, että hän on nyt VaRa:n kakkosjoukkueen aloittaja.

Lisää sisarusten tunnelmista ja Jukolan viestin muista, paikallisista suunnistajista voi lukea lauantain 15.6. lehdestä.