Järkeviä investointeja koulutukseen

0

Moni tekee nykyään etätöitä kotona, sillä fyysisellä paikalla ei digiaikana ole kaikilla aloilla merkitystä. Etätyöskentely on yleistynyt myös oppilaitoksissa.

Uusikaupunki sai maanantaina Turun ammattikorkeakoulun etäopiskelupisteen, mikä helpottaa monen täällä asuvan mahdollisuuksia aloittaa tai jatkaa opintoja kotipaikkakunnallaan (US 4.6.).

Pienellä investoinnilla on iso vaikutus elinvoimaan. Kaikki hyötyvät, niin opiskelijat, oppilaitos kuin yritykset ja kaupunkikin. Uudenkaupungin väkiluvun kannaltakin asialla saattaa olla merkitystä, jos opiskelijat eivät muuta muualle ja jäävät valmistuttuaan kotipaikkakunnalle töihin.

Etäopiskelupisteessä on mahdollista opiskella sairaanhoitajan, sosionomin ja liiketalouden tradenomin tutkintoa, mutta se madaltaa kynnystä myös lyhyempien kurssien suorittamiseen. Vakka-Suomen elinkeinoelämän kannalta on erinomainen asia, että Uudessakaupungissa on mahdollista osallistua täydennys- ja muuntokoulutuksiin.

Töitä tällä seudulla on tarjolla enemmän kuin vuosiin, ja yrityksillä on kova pula osaavasta työvoimasta. Yrityksillä on tarvetta myös saada räätälöityä koulutusta, ja etätyöpiste avaa mahdollisesti siihenkin uusia mahdollisuuksia.

Uudenkaupungin elinvoiman kannalta on äärimmäisen tärkeää, että niin lukio kuin ammattiopisto säilyvät jatkossakin omalla paikkakunnalla. Turun ammattikorkeakoulun etätyöpisteen lisäksi myös aiemmin tehty päätös englanninkielisen opetuksen aloittamisesta

Novidan ammattiopistossa vahvistavat koulutustarjontaa.

Hyvä niin, sillä koulutukseen tehtyjä investointeja ei yleensä tarvitse katua.

Yrityksillä on kova pula osaavasta työvoimasta.