Kaupungissa riittää avoimia työpaikkoja

0

Uudenkaupungin työllisyystilanne on erinomainen, niin kuin koko seutukunnan. Toukokuun lopulla Vakka-Suomessa oli miltei tuhat avointa työpaikkaa ja työtä vailla oli noin 700 vakkasuomalaista. Seutukunnan työttömyysaste, 4,8 prosenttia, oli maan alhaisempia.
Seutukunnan avoimista työpaikoista valtaosa eli yli 700 oli tarjolla Uudessakaupungissa. Kaupungissa olevien avoimien työpaikkojen valikoima on todella laaja. Tänne tarvitaan opettajia, lähihoitajia, ravintolatyöntekijöitä, autonrakentajia…
Uusikaupunki on viehättävä, turvallinen kaupunki, jossa palvelut ovat lähellä. Jos uusikaupunkilaisten pitäisi muuttaa johonkin kaupunkiin, he valitsisivat jälleen Uudenkaupungin. Se selvisi jo maaliskuussa seutukaupunkien vetovoimatutkimuksessa. Eli kaupunkilaiset ovat tyytyväisiä asuinpaikkaansa. Olemme riittävän lähellä isoja maakuntakeskuksia, mutta sopivan kaukana.
Asuntoja, niin omistus- kuin vuokra-asuntoja, kaupungistamme löytyy ja uusia rakennetaan koko ajan. Ja kaupunkiin nousee seuraavien vuosien aikana sivistys- ja hyvinvointikeskus monipuolisine palveluineen ja tarjontoineen.
Vuosia sitten kaupunki markkinoi valtakunnallisesti itseään Uusikaupunki- uusi elämä- teemalla. Jos koskaan, niin nyt Uudellakaupungilla on paljon tarjottavana uusille asukkaille.