Tästä kesä voi alkaa!

0

Tänä viikonloppuna Uudenkaupungin väkimäärä kasvaa ainakin yli 20 000:een, mikä luku on kirjattu asukastavoitteeksi vuodelle 2030.

Superviikonloppu tuo kaupunkiin matkailijoita, satunnaisia kävijöitä, entisiä uusikaupunkilaisia ja vapaa-ajanasukkaita, mutta väenpaljous ei jää pysyväksi. Parhaimmillaan tapahtumat toimivat kuin Pakkahuoneen kuuluisat munkit: jos niitä kerran maistaa, jää varmasti koukkuun. Toivottavasti kaupungista kuitenkin jää vierailijoille mukava muistijälki, ja he tulevat tänne uudestaankin.

Kesäinen kaupunki näyttää nyt kauniilta, syreenit kukkivat ja kaupungin istutukset luovat viihtyisyyttä katukuvaan.

Merefestien ja markkinakojujen lisäksi kaupungissa on muutakin säpinää: Höyryveturi Ukko-Pekka tuo tänään väkeä Turusta, torilla alkavat kesän teematorit, uusi City hero challenge -seikkailu näkyy ja kuuluu ja legendaarinen Kesäkuun kutonen tekee paluun. Naisten juoksutapahtumaan on ilmoittautunut etukäteen vajaat 500 henkilöä.

Kunnostettu Kaupunginlahti näyttää parhaat puolensa, ja sääennusteet ovat luvanneet tälle viikonlopulle kesäistä säätä, tosin mahdollisilla ukkoskuuroilla maustettuna.

Tapahtumatarjontaa lisäävät myös ravintolat, joissa on tavallista viikonloppua enemmän esiintyjiä. Uutta on myös Kaupunginlahden rannan ravintoloiden yhteinen Laituri 2019 -tapahtuma.

Tämän parempaa alkua kesälle Uudessakaupungissa on vaikea kuvitella. Nautitaan kaupungin tunnelmasta – tästä kesä voi alkaa!

Superviikonloppu tuo kaupunkiin matkailijoita.