Uusikaupunki vahvasti digiajassa

0

Uusikaupunki on viime aikoina ankkuroitunut vahvasti digiaikaan. Uudenkaupungin autotehdas ei porskuttaisi nousukiidossa, jos Valmet Automotive ei olisi investoinut uuteen teknologiaan. Digitalisaatio muuttaa autoalaa tulevaisuudessa jatkossakin merkittävästi.
Digitaalisuus avaa uusia kanavia ja mahdollisuuksia niin yritystoimintaan, kuntien viestintään ja markkinointiin kuin kulttuurialallekin.
Kaupunki perusti pari vuotta sitten somelähettiläitä, jotka kertoivat kokemuksiaan kotikaupungistaan sosiaalisessa mediassa.
Keväällä toteutettu kaupungin asukaskysely sai laajaa näkyvyyttä netissä Youtuben musiikkivideon ansiosta. Uudenkaupungin Yrittäjien perustama UkiApp –sovellus palvelee asukkaita ja matkailijoita, jotka etsivät paikallisia tuotteita ja palveluita.
Uudenkaupungin museo on alansa edelläkävijöitä  sosiaalisessa mediassa ja verkosta löytyvä valokuva-arkisto on ikkuna kaupungin menneisyyteen. Museo on julkaissut myös viisi mobiiliopastusreittiä, jotka toimivat älylaitteilla.
Viime keväänä museota luotsaava Mari Jalava sekä hänen veljensä Kari ja isänsä Matti Jalava julkaisivat blogin, jossa esitellään Uudenkaupungin katuihin liittyvää historiaa ja tarinoita.
Lisää paikallisia digipalveluja on tulossa. Ukipoliksen Uki AR -hankkeessa tuotetaan Uuteenkaupunkiin mobiilisovellus, jossa saa tietoa kaupunkikohteista virtuaalihahmon välityksellä.
Myös Suomen vanhimpiin lukeutuva sanomalehti Uudenkaupungin Sanomat elää vahvasti digiajassa. Paikallislehteä painetaan paperille vielä pitkään, mutta digitilausten määrä on kasvanut koko ajan.
Ensi vuonna 130 vuotta täyttävä paikallislehti tekee parhaillaan myös digistrategiaa, ja perinteisen paperilehden rinnalle tulee uusia digitaalisia palveluja.