Yhteistyöllä voi vaikuttaa

0

Yhteistyöllä, oma-aloitteellisuudella ja aktiivisuudella voi vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä. Sen todistivat scoottauksesta innostuneet uusikaupunkilaiset nuoret, jotka haluavat skeittipuiston kaupunkiin. Nuoret halusivat yhdessä vaikuttaa ja saada nuorille yhteisen tapaamispaikan, jossa voisi scoottauksen lisäksi harrastaa muitakin aktiviteetteja.
Niinpä nuoret alkoivat kerätä adressia. Yhteiskuntaopin tunnilla he olivat kuulleet adresseista. Sellaisen he laativat ja kiersivät sen kanssa ovilla. Nimiä kertyi parissa päivässä jo 380. Koulu todella antaa eväitä elämään.
Nuoret jättivät adressin ennen juhannusta kaupungin johtaville virkamiehille. Adressin saama vastaanotto oli lupaava. Kaupunki suunnittelee nuorille parhaillaan tapaamispaikkaa ja adressi vaikutti suoraan suunnitelmiin. Kaupungin oli tarkoitus rakentaa pump track-tyyppinen rata, mutta Uudenkaupungin ensi vuoden talousarvioon esitetään nyt skeittipuistoa. Se tulisi Kaupunginlahden pohjukan rantaan.
Nuorten adressi siis vaikutti suoraan heidän asuinkaupunkinsa suunnitelmiin. Tosin kuntapäättäjien täytyy vielä Uudenkaupungin ensi vuoden talousarviossa hyväksyä nuorten aloitteellisuus ja toive. Toivottavasti budjetista löytyy eurot toteuttaa nuorten toive, sillä sen heidän adressinsa ja oma-aloitteellisuutensa ansaitsee.