Yrittäjillä on positiivinen yleistunnelma

0

Uudenkaupungin yrittäjien keskuudessa tehty yrityskysely antoi vastauksia moniin tärkeisiin kysymyksiin. Kaupunki pyysi ja sai kyselyn toteuttajaksi yrittäjäyhdistyksen, joka myös laati kysymykset. Tämän vuoden kysely oli ensimmäinen ja se toteutetaan jatkossa vuosittain. Kyselyn mittariston toteuttaminen on myös oma haasteensa, niin kuin myös kysymykset, mutta niiden avulla voidaan vuosittain seurata hyvin yrittäjien toimintaympäristön kehittymistä Uudessakaupungissa.
Yrittäjien mielestä kaupungin yleistunnelma on kouluarvosanalla luonnehdittuna tyydyttävä. Yritysten keskinäinen toimintaa saa arvosanan kohtalainen. Asiointi kaupungin kanssa on välttävä. Yrittäjien mielestä kaupungin edustajat eivät juurikaan tiedosta monipuolisen ja menestyvän elinkeinoelämän merkitystä kaupungin taloudelle ja alueen imagolle. Vastausten hajonta oli suuri mm. tämän kysymyksen kohdalla.
Melko yksimielisinä yrittäjät kaipaavat kaupungin panostusta mm. julkisen seutuliikenteen kehittämiseen ja vuokra-asuntojen rakentamiseen. Yrittäjät kokevat myös hyvin vahvasti, että kaupungin pitäisi lisätä valtakunnallista imagomainontaa. Se houkuttelisi osaltaan uusia asukkaita ja matkailijoita Uuteenkaupunkiin. Valtakunnallisen imagomainonnan tarpeellisuudesta on varmasti valtaosa kaupunkilaisista on samaa mieltä. Uusikaupunki on kaunis, vireä kaupunki ja oivallinen kohde matkailijoille, mutta myös uusille asukkaille. Nyt, kun upea Kaupunginlahti valmistuu kokonaan, on se erinomainen käyntikortti Uudellekaupungille.