Anna Erikssonin elokuva palkittiin kansainvälisesti

0

Kirsi Lätti

Muusikkona parhaiten tunnettu ja Uudessakaupungissa asuva Anna Eriksson on nyt myös kansainvälisesti palkittu elokuvataiteilija. Hänen ohjaamansa ja käsikirjoittamansa taide-elokuva M voitti 7.-10.7. järjestetyillä Wienin Independent Film Festivaleilla parhaan elokuvan ja parhaan kuvauksen palkinnot. Elokuvan on kuvannut hänen miehensä Matti Pyykkö.

Anna Eriksson myös nähdään elokuvan pääosassa. Päähenkilö M on saanut inspiraationsa Marilyn Monroen hahmosta ja elämästä, mutta juoneltaan elokuva on fiktiivinen ja tyylillisesti kokeellinen. Filmin keskeisissä teemoissa tutkitaan seksuaalisuuden ja kuoleman välistä suhdetta. Vuosien 2013-2017 aikana tuotettu elokuva on kuvattu Portugalissa ja osittain Meksikossa sekä Uudessakaupungissa. Eriksson ilmoitti voitosta Facebook-sivullaan Norjasta käsin.

https://www.facebook.com/annaerikssonmusic/