Jätevesiasetus ei ole vielä aiheuttanut ryntäystä

0
Matti Arvonen ei usko, että edes kaikkia jätevesiselvityksiä olisi tehty uuden jätevesiasetuksen astuessa voimaan tulevan marraskuun alussa. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen eli kansan suussa niin sanotun paskalain siirtymäaika lähestyy loppuaan ja valvonta siirtyy kunnille tulevan marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Viimeistään tuolloin pitäisi olla valmiina jätevesiselvitys myös niissä vapaa-ajan kiinteistöissä, joissa on kantovesi ja kuivakäymälä.

– Uudessakaupungissa ei ole ainakaan toistaiseksi ollut näkyvissä mitään isoa ryntäystä. Asiat on hoidettu yleensä kuntoon remontin yhteydessä, kun paikkoja saneerataan muutenkin nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi ja myös naapurien esimerkki on vauhdittanut toimenpiteitä, Uudenkaupungin Veden puheenjohtaja Matti Arvonen tiivistää.

Lue lisää 16.7.2019 lehdestä