Kaupunginlahti silmien edessä ja mobiilina

0

Meillä uusikaupunkilaisilla on onnekkaasti meri ihan rannassa, sen kaupungin keskustaa halkova Kaupunginlahti saa aikaan. Kaupunginlahden rannat ovat kaikki kohta kunnostettu ja lahti on saamassa arvoisensa ulkomuodon.
Mutta minkälainen lahti on ollut aikojen saatossa? Se selviää Uudenkaupungin museon tekemästä mobiiliopastusreitistä. Kaupunginlahden reitti on julkaistu tänä vuonna ja museo on julkaissut nyt kaikkiaan kuusi opastusreittiä. Nyt siis voi kännykällään, tabletillaan tai pöytätietokoneellaan tutustua Kaupunginlahden menneisyyteen valokuvin, kartoin ja tekstein.
Kun kiertää Kaupunginlahden kunnostettuja rantoja ja ihailee näkymiä, voi samalla tutustua puhelimessaan lahden yhdeksän kohdan menneisyyteen. Netistä löytyy siis Suukarin, Pakkahuoneen, Sorvakon sillan, Pitkänsillan, Malénin rannan, Kaupunginlahden pohjukan, Uuden möljän, Kalarannan ja makasiinien rannan historiaa.
Uudenkaupungin museo on vireä ja ajassa kiinni. Siitä ovat mm. oivana esimerkkinä kaikki museon kuusi mobiiliopastetta. Kaupunginlahden lisäksi niistä löytyy museon viime vuoden suositun näyttelyn Kartsalla- opaste, opaste sisällissodan tapahtumapaikoista kaupungissa, muistomerkkejä ja veistoksia esittelevä opaste, lasten elämän paikkoja esittelevä opaste ja nuorille tärkeitä esittelevä opaste. Kaikki ne vievät museon tarjontaa kaikkialle ympäri vuorokauden.