Kustavin kirjallisuusviikko koki sukupolvenvaihdoksen

0
Debyyttinsä Kilpi-viikon taiteellisena johtajana tekee tänä vuonna käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson. Hänet tunnetaan muun muassa Meriteatterin taiteellisena johtajana sekä Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. Kuva: Katja Kaartinen

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon avajaistilaisuus veti Tuulentuvan salin ääriään myöten täyteen väkeä.

Kirjallisuusviikon taiteellisen johtajan pestiin astui ensimmäistä kertaa teatterimaailmasta tuttu Anni Mikkelsson. Kilpi-viikon teemana on tänä vuonna Rajaton meri – Itämeri ja muut muistavat vedet.

– Meri on Kustavin olosuhde. Se on leimallinen osa alueen kulttuuria ja väylä, jonka kautta Kustavi on aina ollut yhteydessä muuhun maailmaan. Minäkin olen meren tuoma Rymättylästä. Sieltä on myös oma teatteriryhmäni Meriteatteri kotoisin. Meri oli minulle luonteva lähtökohta sukeltaa Kilpeen, Mikkelsson totesi avajaispuheessaan.

Mikkelsson valikoitui Kilpi-viikon ruoriin, koska edellinen taiteellinen johtaja Juha Hurme toivoi pestinsä jatkajaksi nuorempaa naista.

Lue lisää 11.7.2019 lehdestä