Matkailijoita riittää keleistä huolimatta

0

Viime viikkojen kylmät säät eivät näy vaikuttaneen Uudenkaupungin matkailukesään. Vierailijoita tutustuu kaupunkiin ja kaupunkimme tarjontaan edellisvuosien kesien tapaan.

Viileät säät ovat voineet osaltaan myös lisätä matkailijamäärää, koska kolealla ilmalla uimarannat eivät houkuttele. Ja kotimaan matkailuhan on nyt suosiossa.

Ryhmämatkailijat aloittavat jo toukokuussa ja tänäkin kesänä ryhmiä arvioidaan tutustuvan Uuteenkaupunkiin yhteensä noin sata. Kaupunkiin tutustuvassa matkailijamäärissä näkyy myös yhteistyön tulos. Uusikaupunki on mukana Suomen Saaristo-markkinointiyhteistyössä sekä Loura-kaupunkien eli Turun, Rauman, Porin ja Uudenkaupungin yhteistyössä. Nämä yhteistyöt ovat tuoneet kaikkiin kaupunkeihin länsirannikkoa kiertäviä matkailijoita.

Uudellakaupungilla on paljon tarjottavaa niin matkailijoille kuin kaupunkilaisille. Matkailijoiden suosituin tutustumiskohde on edelleen Taidetalo Pilvilinna. Siihen tutustuu kesän kuluessa 3 000-5 000 kävijää, joista valtaosa tulee lähialueelta länsirannikolta. Kaupunkiin houkuttelee kävijöitä tietysti myös vierasvenesatama.

Uudellakaupungilla on myös tukku erinomaisia museoita, joissa päivä kuluu mukavasti. On Wahlbergin museotalo, Merimiehenkotimuseo, Luotsimuseo, Kalannin kotiseutumuseo, Kalannin veteraanimuseo, Automuseo, Bonk-museo… Meillä on myös monia mielenkiintoisia näyttelyjä, kaunis puutalo-alue, tutustumisenarvoiset monet kirkot. Eli Uudellakaupungilla on mitä tarjonta matkailijalle.

Uudellakaupungilla on paljon tarjottavaa niin matkailijoille kuin kaupunkilaisille.