Miikka Marttinen jatkaa Korihaissa – Leino ja Eerikinharju uusina pelureina haipaitaan

0
Miikka Marttinen jatkaa Korihaiden paidassa tulevalla kaudella. Kuva: Vilma Sappinen

Uudenkaupungin Korihait on solminut jatkosopimuksen laituri Miikka Marttisen kanssa. Lisäksi sopimukseen on päästy laituri Elias Eerikinharjun sekä takamies Valtteri Leinon kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2019–20.

27-vuotias Tampereen Pyrinnön kasvatti Marttinen ihastutti viime kaudella Uusikaupunki Areenan yleisöä päättäväisyydellään ja taistelutahdollaan. Debyyttikautensa tilastoiksi hän kirjautti 4,2 pistettä, 2,1 levypalloa ja 0,7 syöttöä.

Uutena Korihaina syksyllä nähdään 22-vuotias Elias Eerikinharju. ToPo Junioreissa korisoppinsa saaneen 187-senttisen Eerikinharjun kasvot saattoivat jäädä mieleen miesten 1A-divisioonan finaalisarjasta keväällä 2016, jolloin hän pelasi FoKoPon riveissä Korihaita vastaan.

Forssan kauden jälkeen hän suuntasi Yhdysvaltoihin ja pelasi seuraavat kaksi kautta Floridassa, Santa Fen yliopistossa. Amerikasta tie kävi takaisin 1A-divarissa pelaavaan kasvattiseura ToPoon, jossa Eerikinharju pelasi kauden 2018–19 nakuttaen tilastokeskiarvoikseen 7,7 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,7 syöttöä.

Haipaitaan siirtyvä 24-vuotias, 183 cm pitkä takamies Valtteri Leino odottaa Eerikinharjun tavoin uutta kautta. Loviisalaisen Koripallohokin kasvatti on pelannut mm. miesten 1A- ja 1B -divisioonaa Korikouvojen paidassa ja päässyt ottamaan tuntumaa myös liigaparketeille Kouvojen riveissä viimeksi kaudella 2017–18.

Viime kaudella Leino ahkeroi 1B-divisioonaa edustavassa PuHussa merkkauttaen tehoikseen 18,2 pistettä, 4,2 levypalloa ja 3,3 syöttöä.