Pirjo-Riitta Eilusta Vuoden pyhämaalainen

0
Seppelöity Pirjo-Riitta Eilu ja Vuoden pyhämaalaiselle kuuluva kunniakirja. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

– Voi veljet, oli se yllätys, huudahti kesäpyhämaalaiseksi itseään nimittävä Pirjo-Riitta Eilu noustessaan Pyhämaan Matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Kari Aallon kutsumana Telakanrannan huoltorakennuksen terassille lauantaina. Aalto oli juuri julkistanut, että Eilu on Vuoden pyhämaalainen vuosimallia 2019.

– Hän pääs eläkkel muutama vuas sitt ja kon tyä ei enä haitanu harrastuksi, hän kiinnostus Pyhämaan perinnepiirin kyläkirjaprojektist ja o ollu suuren apun kirjohin tarvittavitten tiarotte hankkimises. Hän om penkonu ihmiste sukujuuri, tutkinu erilaissi arkistoi, lukenu vanhoi pyhämaalaissi uutissi sanomalehreist, hommanu ihmisilt valokuvi ja tehny muistiinpanoi Pyhämaa hauttausmaa hautkiveist, perusteli puheenjohtajan apuna julkistustilaisuudessa ollut Lilja Laiho-Virtanen.

Luodolla tuulee -tapahtuma järjestettiin Pyhämaan telakkarannassa jo 20:nnen kerran ja toista kertaa sen ohjelmaan kuului triathon-kilpailu.

Lue lisää 9.7.2019 lehdestä