Volter Kilpi ja sirkus ovat Kustavin kesän kohokohdat

0

Kustavin heinäkuu on kuorrutettu kulttuurilla. Huomenna keskiviikkona käynnistyy jälleen Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko. Viikko on kirjailija Volter Kilvelle omistettu monitaiteellinen kirjallisuustapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 1999 alkaen. Nyt viikon täyttäessä 20 vuotta juhlavuoden teemana on Rajaton meri – Itämeri ja muut muistavat vedet. Teema käsittelee Kustavin ja muun saariston kotirantojen monikulttuurisuutta ja liikettä taiteen sekä tieteen keinoin.

Meri on vahvasti läsnä Volter Kilven tuotannossa. Meri on leimallinen osa Volter Kilven talonpoikaispurjehtijoiden elämää ja alueen paikalliskulttuuria. Se on ollut väylänä, jonka avulla Kustavi on ollut aina yhteydessä muuhun maailmaan. Kirjallisuusviikon aikana tutkitaan meren ja veden tematiikkaa kirjallisuudessa sekä tuodaan esiin saariston naisten roolia merenkulussa.

Jo viime viikolla käynnistyi Circus Sagittariuksen loistavalla ensi-illalla Saariston sirkusfestivaali. Festivaali on kuukauden mittainen sirkustaiteen kulttuuritapahtuma Kustavissa. Se sisältää aktiviteetteja ja esityksiä kaikenikäisille. Luvassa on mm. ilma-akrobatia treenejä, trapetsilla keinumista, tasapainoilua, akrobatiaa, jongleerausta ja sirkusleirejä.

Kustavi tarjoilee asukkailleen, mökkiläisille ja vierailleen loistavan kattauksen, josta voivat kaikki vakkasuomalaisetkin nauttia.

Nyt viikon täyttäessä 20 vuotta juhlavuoden teemana on Rajaton meri – Itämeri ja muut muistavat vedet.