Kaupunginlahden ranta on viimeistelyä vaille valmis

0
Vielä tiistaina Destian aliurakoitsija levitti viimeiset saumaushiekat Kaupunginlahden pohjoisrannan kivetykseen. Kuva: Maija Ala-Jääski

Kaupunginlahden pohjoisranta alkaa olla valmis. Tiistaina kivien väliin leviteltiin vielä viimeisiä saumaushiekkoja, mutta muuten ranta näyttää jo valmiilta. Tosin soitto urakoitsijalle paljastaa, että rannasta puuttuvat yhä penkki, kaiteet ja infotaulut.

– Riippuu tavarantoimittajan aikatauluista, mutta syksyn aikana ranta tulee valmiiksi, Destian työmaapäällikkö Esa Marjamäki kertoo.

Marjamäen mukaan junaradan ja ranta-alueen väliin rakennetun betonimuurin päälle on tulossa vielä rautainen pinnakaide. Penkki on puolestaan tilattu betonimuurissa olevaan isoon kulmaukseen.

– Kaupunki on jo vastaanottanut urakan rannan osalta, mutta Pakkahuoneen pääty on vielä kesken. Urakka sujui hyvin, tosin suunnittelua oli matkan varrella aika paljon ja moni asia muuttui. Pystyimme kuitenkin hyvässä yhteishengessä reagoimaan muutoksiin ja lopputuloksesta tuli hyvä. Onhan nykyinen ranta valtavasti parempi kuin se entinen, Marjamäki lisää.

Lue lisää 22.8.2019 lehdestä