Sirkus saapui Uuteenkaupunkiin

0

Huhtikuusta saakka Suomea kiertänyt Sirkus Finlandia saapui tänään aamulla Pohitullin kentälle. Keskiviikkoiltana Raumalla esiintynyt sirkus kulkeutui aamulla kolmessa erässä Uuteenkaupunkiin yhteensä 50 rekan, pakettiauton, kuorma-auton ja asuntoauton muodostamina letkoina. Sirkus Finlandia esiintyy Uudessakaupungissa torstaina ja perjantaina.

Sirkusteltan pystyttämisessä menee yleensä enemmän aikaa, mutta kunhan katto on saatu pystyyn, loppu sujuu todella ripeästi. Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto kertoo, että ensimmäisen letkan perille saapumisesta kestää yleensä neljä ja puoli tuntia siihen, että koko sirkus on pystytetty.

– Ensimmäisenä paikalle saapuneet hyppäävät heti ulos ja piirtävät ensimmäisenä teltalle paikan. Sitten telttaa aletaan rakentaa.

Sirkus Finlandian mukana kulkee koko kaarti aina esiintyjistä rakentajiin ja kioskinpitäjiin. Tämä kaikkiaan reilun 80 hengen kokoonpano majoittuu kiertueella sirkusletkan mukana kulkevissa asuntoautoissa tai miehistövaunuissa. Matkassa mukana ovat tietenkin myös esiintyvät shetlanninponit ja koirat sekä näiden lisäksi muutamia isompia hevosia.

– Tämä on kuin pieni liikkuva kylä. Sähkö tulee omasta aggregaatista ja meillä on täällä oma jätepuristin. Vaunuissa on kaikki, mitä asunnossakin, mutta vain pienemmässä koossa, Sirkus Finlandian juontaja Seppo Tauriainen kertoo.