Ulkoministeri Haavisto ja pääministeri Rinne puhuivat Rauhan Symposiumissa

0
Pääministeri Antti Rinteen oli perjantaina vastaanottamassa muun muassa Uudenkaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Reijonsaari-Korsman. Kuva: Katja Kaartinen

Uudenkaupungin Rauhan Symposiumin toisen päivän avasi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Hän käytti puheenvuoronsa rauhan aikaansaamisen ja sen ylläpidon käsittelyyn. Haavisto korosti, kuinka Euroopan Unioni on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan. Myös EU:n kannatus on aiempaa korkeammissa lukemissa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto muistutti, että Suomi voi olla rakentavalla tavalla mukana ratkaisemassa maailman konflikteja. Kuva: Katja Kaartinen

– Silti EU:n uhkana ovat esimerkiksi populismi, nationalismi ja Brexit. Euroopan integraation puolesta työskentely vaatii jatkuvia ponnisteluja, Haavisto totesi.

Toisen päivän päätöspuheenvuoron käytti pääministeri Antti Rinne (sd.) Hän totesi, että Rauhan Symposiumista on tulossa arvokas perinne, joka ylläpitää rauhan ympärillä käytävää keskustelua. Rinne puhui suurvaltasuhteiden merkityksestä sekä siitä, kuinka ajat ovat muuttuneet Uudenkaupungin rauhan solmimisen jälkeen.

– Maailmanjärjestys perustuu yhteiseen hyvään tahtoon. Vakautta on hyvä lähteä rakentamaan rauhan päälle. Meillä on kuitenkin oltava oikea tilannekuva, jotta ymmärrämme maailmaa.

 

Lue lisää 10.8.2019 lehdestä