Uudessakaupungissa kalastetaan lauantaina kilpaa

0
Kalastusopas, Uudestakaupungista kotoisin oleva Jani Ollikainen toimii kilpailun johtajana.

Lauantaina Uudenkaupungin merialueella kalastetaan kilpaa ja tosissaan. Rapala WPC Finland -kisan voittajalle on nimittäin luvassa kisalippu Hollantiin ensi kesäkuussa järjestettäviin World Predator Classic -kilpailuihin. Uudenkaupungin kisa on samalla Jigi Cupin kuudes osakilpailu.

WPC Finland kilpailussa kalastetaan kolmea eri kalalajia, ahventa, kuhaa ja haukea. Kilpailijat itse mittaavat ja kuvaavat saaliinsa ja lähettävät tiedot rantaan, kilpailukeskukseen tuomareiden arvioitaviksi. Hyväksytyt saaliit julkistetaan välittömästi ja näin keskukseen kokoontunut yleisö pysyy koko ajan kärryillä kisan kulusta. Myös muut venekunnat saavat tiedot toistensa kalaonnesta ja voivat siten tarvittaessa muuttaa omia suunnitelmiaan.

Venekuntia kisaan osallistuu viitisenkymmentä.

Ennen kisan alkua järjestetään veneparaati Uudenkaupungin Kaupunginlahdella klo 10. Itse kilpailu alkaa yhteislähtönä Suukarista klo 10.30. Itse kilpailu loppuun klo 17.30 ja palkinnot jaetaan kilpailukeskuksena toimivassa Cafe Aitassa klo 18.30. Rannassa myös esitellään yleisölle uusimipia Buster kalastusveneitä.