Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut – irtisanomisia ei luvassa

1
Uudenkaupungin autotehtaan yt-neuvottelut tähtäävät lomautuksiin.
Valmet Automotive antoi tänään neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Tehtaan mukaan tällä hetkellä on tarvetta autotehtaan toiminnalliselle ja tuotannolliselle joustavuudelle. Neuvottelujen perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.
Autotehtaan loppuvuoden tuotantoa vähennetään suunnitelmallisesti. Tuotannollinen ja taloudellinen sopeutumistarve kestää tammikuuhun 2020 asti. Tämän jälkeen tilauskannan odotetaan palaavan suunnitellulle tasolle.   
Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden 2019 aikana noin 260 henkilötyövuotta. Sopeutusuhka koskee kaikkia tehdashenkilöitä sekä tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä toimihenkilöitä.
 
Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, joten yhteistoimintalain mukaan neuvotteluvelvoitteen pituus on kaksi viikkoa.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here