Autotehtaasta tehdään näytelmä – katso teatterinjohtajan haastattelu

0
Jari Luolamaa on käsikirjoittanut näytelmän autotehtaasta. Näytelmän ensi-ilta on helmikuussa.

Uudenkaupungin teatterinjohtaja Jari Luolamaa tarttui haasteeseen ja kirjoitti näytelmän autotehtaasta.
– Suomi oli vielä 1960-luvun lopulla kehitysmaa, esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Miksi maahan päätettiin silti pystyttää autotehdas ja vieläpä piskuiseen Uuteenkaupunkiin, kertaa Luolamaa näytelmän lähtötilannetta.
Ja mitä sitten tapahtui kun tehdas oli valmis ja kaupunkiin saapui satoja uusia asukkaita. Ja mitä tapahtui lähes 50 vuotta myöhemmin, kun konkurssikypsästä yrityksestä kuoriutui tuotantoennätyksiä takova Mersu-tehdas?
Katso teatterinjohtaja Jari Luolamaan haastattelu ohesta ja lue lisää lauantain 28.9. lehdestä.