Eläkeläiset kaipaavat pankeilta henkilökohtaista palvelua

0
Arto Kallinen kävi omassa pankissaan kysymässä neuvoa uuden pankkimuutoksen vaikutuksista. Kuva: Katja Kaartinen

Lauantaina tuli voimaan uusi EU-direktiivi, joka vaikuttaa monin tavoin tavallisiin pankkiasiakkaisiin. Muutoksia tulee niin verkossa tapahtuviin pankkiasioinnin kirjautumisiin kuin maksujen vahvistamiseenkin. Maksupalveludirektiivi PSD2 vaatii sähköisessä maksamisessa asiakkaalta aiempaa vahvempaa tunnistautumista. Muutos puhuttaa myös uusikaupunkilaisten eläkeläisten keskuudessa.

– Kannustan ihmisiä käymään omassa pankissaan, jotta he saavat muutosta varten henkilökohtaista palvelua ja opastusta. Kävin maanantaina Osuuspankissa ja keskustelimme älypuhelimen mobiiliavaimen käytöstä. Myös vävypoikani ohjeisti minua kädestä pitäen. Onhan se niin, että tällaisissa muutostilanteissa on lapset ja lastenlapset käytettävä hyväksi, kertoo Uudenkaupungin vanhusneuvoston puheenjohtaja Arto Kallinen.

Lue lisää 19.9.2019 lehdestä