Juomavesi keitettävä osassa Pyhärantaa

0
Juhannuksena Pyhämaan suunnalla vesiverkoston paine pääsi laskemaan suuren kulutuksen seurauksena.

Pyhärannan kunta antoi eilen torstaina juomaveden keittokehotuksen. Vesi on keitettävä Santtion, Nihtiön, Kaunissaaren, Reilan, Rihtniemen ja Kujolan kylissä.

Juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja, sillä maanantaina Pyhärannan kunnan alueella otetuista vesinäytteistä on löydetty suolistoperäisiä enterokokkibakteereita. Bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Pyhärannan kunta tiedottaa, että kaikkea juomiseen ja ruoanlaittoon käytettävää vettä on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Talousveden kloorausta on lisätty ja kloorin haju tuntuu selvästi. Kloori tappaa haitalliset mikrobit, mutta ei aiheuta terveyshaittaa. Vedellä voi peseytyä normaalisti. Tilanteen kartoittamiseksi tänään perjantaina otetaan lisää näytteitä. Tulokset valmistuvat ensi maanantaina.

Pyhärannan veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla.