Metsästyksen avulla yritetään vähentää liikennevahinkoja

0
Peurakannan raju kasvu näkyy myös metsästysluvissa, yksin Kalannin seudun riistanhoitoyhdistykselle on myönnetty 570 kaatolupaa, kun vastaavasti hirvien kaatoilupia yhdistys sai 60. Kuva: Kari Nummila

Peuranmetsästys alkoi syyskuun alussa. Paikallisia metsästysseurueita on ohjeistettu kohdentamaan metsästystä erityisesti alueille, missä tapahtuu paljon riistakolareita.

– Peurakannan kasvun myötä myös liikennevahingot, joissa peura on yhtenä osapuolena, ovat viime vuosina lisääntyneet. Olemme listanneet alueita, joissa kolareita on tänä vuonna tapahtunut jo useita ja tiedottaneet niistä kyseisen alueen metsästysseurueille, selvitti Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Osmo Luotonen.

Uudenkaupungin alueella peurakolariherkkiä paikkoja löytyy Lokalahdentieltä, Arvassalon–Kytämäen kohdilta, Pyhämaassa Torlahden alueelta ja Uudenkaupungin ja Laitilan väliseltä tieosuudelta kaupunkien rajalla olevan levähdyspaikan tienoot sekä metsäalue Mannersuolla, heti Vihannes-Laitilan toimipaikan jälkeen.

– Näiden lisäksi yllättävän paljon peurakolareita on tapahtunut Uudenkaupungin hautausmaan kohdilla, lisäsi Luotonen.

Lue lisää 17.9.2019 lehdestä