Poliisilla kiireinen viikonloppu ja alkuviikko

0
Arkistokuva.

Rattijuopumuksia ja huumausaineen käyttörikoksia

Poliisipartio pysäytti Vakka-Suomenkadulla Uudessakaupungissa perjantaina klo 16.30 henkilöautoa kuljettaneen uusikaupunkilaisnaisen, joka puhalsi 0 promillea mutta huumausainepikatestissä hän antoi positiivisen tuloksen amfetamiinin osalta.
Naisella ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta ja tämä oli kuudes kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Perjantaina klo 17.10 todettiin törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen Laitilassa Eurantien ja Kivijärventien risteyksessä. Rekka-autoa kuljettanut kankaanpääläinen mies ajoi Eurantietä Laitilan suuntaan, kun Kivijärventien risteyksestä, kärkikolmion takaa, ajoi henkilöauto hänen eteensä törmäten perävaunun eturenkaiden kohdalle.

Paikalle tulleen poliisipartion toimesta puhallutettu henkilöautoa kuljettanut laitilalaisnainen puhalsi 2,45 promillea. Sairaankuljetus otti naiselta verikokeen ja poliisi määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta henkilöauto vaurioitui.

Henkilöautoa kuljettanut muoniolainen nainen puhalsi 0 promillea mutta huumausaineenpikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille/metamfetamiinille Lokalahdentiellä Uudessakaupungissa lauantaina klo 9.15. Nainen toimitettiin verikokeelle.

Murtoja ja varkauksia

Uudessakaupungissa Pyhän Olavin tiellä on murtauduttu huoltorakennukseen ja sieltä on anastettu kaksi siimaleikkuria viime perjantain ja maanantain välisenä aikana.
Viikonlopun aikana on Uudessakaupungissa Rantakadulta Vannaksen puiston vieressä olevalta bussipysäkiltä anastettu lukittu Tunturi Avance -merkkinen polkupyörä.
Sunnuntaina klo 18.15–19.10 välisenä aikana Laitilassa Kauppakatu 8:n pihalta anastettiin lukittu Fatbike X-treme -merkkinen polkupyörä.

Reipasta ylinopeutta Kalannintiellä

Henkilöautoa kuljettanut oulunsalolainen mies ajoi 80 km/h nopeusrajoitusalueella 144 km/h Kalannintiellä Uudessakaupungissa maanantaina klo 14.20.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

Stop-merkin takaa ajanut osui toiseen autoon

Maanantaina klo 13 sattui Laitilassa valtatie 8:n ja Kaukolantien risteyksessä kahden henkilöauton välinen kolari. Henkilöautoa kuljettanut helsinkiläismies ajoi vt 8:aa Raumalta Turun suuntaan, kun vasemmalta Kaukolantieltä, stop-merkin takaa, tullut ulkomaalaisen naisen kuljettama henkilöauto törmäsi miehen kuljettaman auton vasempaan kylkeen.
Nainen kertoi pysähtyneensä risteyksessä eikä hän havainnut Rauman suunnasta tullutta autoa, vaan lähti ylittämään risteystä törmäten autoon.
Mieskuljettaja loukkasi itseään ja hänet toimitettiin sairaalaan tutkimuksiin. Molemmat autot vaurioituivat rytäkässä.

Pyöräilijä loukkaantui kolarissa

Maanantaina klo 16.50 sattui henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen kolari Eurantien ja huoltoaseman risteyksessä Laitilassa.
Henkilöautoa kuljettanut laitilalaismies ajoi Eurantietä vt 8:n suuntaan ja kääntyi vasemmalle huoltoaseman pihaan. Autoilija ei huomannut kevyen liikenteen väylällä polkupyörällä ajanutta laitilalaisnaista, vaan törmäsi pyöräilijään risteyksessä olevalla suojatiellä.
Polkupyöräilijä kaatui ja loukkaantui. Sairaankuljetus toimitti hänet sairaalaan tutkimuksiin. Auto ja pyörä vaurioituivat.