Työveneeltä valmistuu akkukäyttöinen lautta

0
Elvy-lautta lähtee ensi viikon alussa Uudestakaupungista kohti Ruotsia ja Göteborgia. Lautta hinataan kotisatamaansa. Kuva: Eija Isotalo

Uudenkaupungin Työveneellä valmistuu ensimmäinen Suomessa rakennettu akkukäyttöinen lautta. Elvy-lautan viimeiset testaukset ovat käynnissä ja se lähtee ensi viikon alussa kohti Ruotsin Göteborgin Göta-jokea.

– Tämä lautta on avainlipputuote, jota toivon mukaan hyödynnetään, toteaa Uudenkaupungin Työveneen toimitusjohtaja Harri Putro.

Lautan on tilannut Västra Götalandin alueen kuntayhtymän omistama joukkoliikenneyhtiö Västtrafik, jonka pääpaikka on Göteborg. Lautta tulee Göta-joelle, joka halkoo kaupunkia. Matkustaja- ja polkupyöräilijälautta ajaa edestakaisin joen yli 13 tuntia päivässä ympäri vuoden ja matka kestää muutamia minuutteja.

Lue lisää 12.9.2019 lehdestä