Ikäihmisten perhehoito on vielä verraten tuntematonta

0
Maanantaina aamupäivällä oli ohjelmassa ulkoilua. Avustajakeskuksesta oli saapunut Sirpa Ala-Pietilä (oik.) avustamaan Seija Kohvakan (toinen vas) luona asuvia Pirjoa ja Annikkia ulkoilussa. Myös perhekodin lemmikki Julle oli päässyt haistelemaan syystuulia. Kuva: Maija Ala-Jääski

Vaikka ikäihmisten perhehoito on ollut maassamme virallisesti käytössä jo kymmenisen vuotta, on se levinnyt Varsinais-Suomeen verraten hitaasti. Perhekoteja on Uudessakaupungissa vain yksi, samoin Laitilassa ja Mynämäellä. Koko maakunnan alueella perhekoteja on kymmenen ja kodeissa työtä tekeviä perhehoitajia saman verran.

– Kaikkialla ei ehkä vielä oikein osata hahmottaa sitä kenelle perhehoito sopii ja mitä hyötyä siitä on, arveli koordinaattori Maarit Haverinen Varsinais-Suomen Perhehoitoyksiköstä.

Toisaalta myös halukkaista perhehoitajista on pulaa.

– Minusta perhehoito olisi oiva lisä Uudenkaupungin vanhustyön palveluvalikoimaan. Onkin harmi, ettei kaupungista ole löytynyt perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä. Toivottavasti tilanne muuttuu tulevaisuudessa, totesi Uudenkaupungin vanhustyön johtaja Kirsi Routi-Pitkänen.

Lue lisää 8.10.2019 lehdestä