Lapsiperheille hahmotellaan Uki-pakettia

0

Tilastokeskuksen maanantaina julkistama väestöennuste ennakoi, että maamme syntyvyys pysyy suurin piirtein samalla tasolla tulevaisuudessa. Lapsia syntyisi vuosittain 43 000–45 000 vuosien 2020–2040 välisenä aikana. Mutta tähän vuoteen verrattuna vauvoja syntyisi vähemmän ennusteen mukaan monella paikkakunnalla kuten Uudessakaupungissa.

Viime vuonna uusia uusikaupunkilaisia syntyi 99 ja tänä vuonna arvioidaan vauvoja syntyvän kaupunkiin 100. Tilastokeskuksen maanantaina julkistaman ennusteen mukaan vuonna 2030 Uuteenkaupunkiin syntyy 90 vauvaa.

Pro Uusikaupunki -valtuustoryhmä teki aloitteen vauvarahasta, jollainen on käytössä monissa kunnissa kuten Vehmaalla ja Kustavissa. Uusikaupunkilainen Siistii ry, joka keskittyy nuorison harrastustoiminnan edellytysten parantamiseen, on tarttunut myös vastasyntyneiden perheiden tukemiseen. Mukaan lähti myös yrittäjäyhdistys. Kehittyi ajatus Uki-paketista, joka voisi koostua erilaisista tukimuodoista kuten palveluista pienten lasten uusikaupunkilaisille perheille.

Uudenkaupungin kaupunki on lähdössä mukaan paketin kehittelyyn ja miettii, mitä palvelujaan se voisi sisällyttää pakettiin.

Uki-paketti on erinomainen hanke, jonka soisi saavan laajaa kannatusta. Siihen ovat tervetulleita mukaan myös muut Uudenkaupungin yhdistykset ja toimijat.

Tilastokeskuksen maanantaina julkistaman ennusteen mukaan vuonna 2030 Uuteenkaupunkiin syntyy 90 vauvaa.