Mitä hyvää on marraskuussa?

0

Marraskuu tuskin nousisi kärkeen gallupissa, jossa suomalaisilta kysyttäisiin lempikuukautta. Ulkona on kylmää ja jatkuva pimeys väsyttää.

Talviaika on normaalia vuodenkiertoa täällä ikänsä asuneille, mutta silti vuodenajan muutos aina yllättää.

Maahanmuuttajille päivien lyheneminen tuntuu vieläkin dramaattisemmalta, sillä he eivät ole osanneet varautua siihen mitenkään. Vielä hetki sitten Kaupunginlahti täyttyi ihmistä ja terassit olivat avoinna, nyt kaduilla on hiljaista.

Uudessakaupungissa pimeä vuodenaika vastaanotetaan jo kolmatta kertaa Rauhanpuiston Hehku-karnevaalissa. Luonnonvalon määrää emme voi lisätä, mutta valoisalla asenteella voi vaikuttaa paljon omaan, muiden ja miksei koko kaupungin fiilikseen.

Elämä ei ole aina auringonpaistetta, ja pienillä asioilla on merkitystä erityisesti silloin, kun marraskuun pilvet ja pimeä uhkaavat murjoa mielen alakuloiseksi.

Tunne siitä, että ei ole yksin ja kuuluu johonkin – kuten vaikkapa uuteen kotikaupunkiin – syntyy arkisista asioista. Kaupan kassalla, jossa saa hyvää palvelua tai tapahtumassa, jossa kokee olevansa tervetullut.

Kun valot syttyvät perjantaina iltapäivällä Rauhanpuistoon ja se täyttyy ihmisistä, ajatus edessä olevasta pimeästä ajanjaksosta tuntuu hieman helpommalta.

Hehku –karnevaalin järjestämisestä vastaa Uudenkaupungin Sanomat yhdessä Uudenkaupungin kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen kanssa. Kumppaneina on ollut mukana joka vuosi myös yksittäisiä yrityksiä.

Hyvän tuulen kaupunkitapahtuma voi toimia parhaimmillaan eräänlaisena rokotuksena kaamossynkistelyä vastaan: meillä on upeasti kausivalaistu kaupunki, paljon harrastusmahdollisuuksia, kahviloita, ravintoloita, mahtava kirjasto, teatteri, luontokohteita ja paljon muuta.

Marraskuussakin on puolensa. Siis hehkukoon karnevaali hyvää mieltä kaupunkiin ja syttyköön valot! Uudenkaupungin Sanomien toimitus toivottaa kaikki lämpimästi

tervetulleeksi Hehku-karnevaalin perjantaina Rauhanpuistoon!