Moni ikääntyvä kaipaisi lisätietoa tulevasta arjestaan

0
Vanhustenviikon juhlassa puhunut Rovasti Pekka Rantala pohti riippusillan ja pitkospuiden kautta ihmisen elämän kulkua. Kuva: Katja Kaartinen

Kalannissa vanhustenviikkoa juhlittiin keskiviikkona seurakuntakeskuksessa. Paikalle oli saapunut niin paljon väkeä, että juhlavieraille piti järjestää lisää istumapaikkoja. Pikaisen laskutoimituksen perusteella väkeä oli paikalla ainakin sata henkeä. Juhlan järjestivät yhteistyössä Kalannin SPR:n ystävät sekä Kalannin kappeliseurakunnan diakoniatyö.

– Ihanaa, että meitä on näin paljon. Vieraita on monesta eri paikasta, koska tänne on ollut kuljetuksia ainakin Pyhämaasta, Sakunkulmasta ja rinnekoti Jäsperlästä, Kalannin kappeliseurakunnan diakoniatyöntekijä Maarit Eresmaa kertoi alkupuheenvuorossaan.

Eresmaa kertoi gallupista, johon osallistuneista yli 90 prosenttia oli vastannut, että vanhuuteen kannattaisi varautua jollakin keinoin. Gallup sopi myös vanhusviikon Varaudu vanhuuteen -teemaan.

– Gallupiin vastanneet toivoivat enemmän tietoa ikääntymiseen liittyvistä asioista. Moni kaipaisi lisätietoa esimerkiksi asumisesta, talouden suunnittelusta ja oikeudellisista asioista, Eresmaa sanoi.

Lue lisää 10.10.2019 lehdestä